Van Moeras tot Paradijs

Engelse landschapstuin (6000 m2) tussen de heuvels. Ontstaan uit moerasgebied met ook nu nog een hoofdrol voor water: beken en een grote bronvijver, omzoomd door 30 m hoge treurwilgen. Specialiteiten: allium ,grassen, japanse esdoorn, hortensia, bijzondere bomen. Tevens ruim opgezette borders vol grote groepen planten met goed op elkaar aansluitende bloeitijden.

Een natuurlijke bronvijver met een doorsnede van 70 meter, bewoont door onder andere karpers en koi’s, mondt uit in de rivier de Gulp. De slootjes en wandelpaden zorgen voor een natuurlijke verbinding tussen de grassen-, hortensia-, hosta-, rozen- en vaste plantentuin. De tuin van 6000 M2 bevindt zich midden in het fraaie Limburgse landschap en van hieruit heeft men een mooi uitzicht op de kerkdorpjes Wijlre en Eys. De zichtlijnen accentueren de omgeving. De grote varieteit aan bijzondere bomen, zoals Parrotia persica, Morus alba en Gleditsia.

Ook de Acer geeft een mooi contrast met de onderbegroeiing. Het hele jaar door geven de diverse planten en bomen veel kleur. De vele kunstobjecten verspreid over de tuin geven nog een extra dimensie.

Indien u een mooi beeld van de tuin “Van Moeras tot Paradijs” wenst te krijgen, dan raden wij u aan om om onze tuin eens te bezoeken tijdens de opentuindagen of ga even op onze website te kijken.

OPEN TUIN 2024

Zondag 2 juni &  Zondag 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur

Andere tijden op afspraak via +31 6 37444948

Entree: €5,- p.p. inclusief een drankje en cake

Groepen op afspraak €8,- p.p. inclusief drank en versnapering

Lunch en rondleiding €18,50 p.p. 

ROUTE