Le Jardin de Pauline

 

Een groot groen geheim:

midden in een woonwijk, verborgen in een uitgestrekt natuurgebied, ligt aan een on-Nederlands bergmeer deze sterk op de Zuid-Franse Luberon geïnspireerde tuin. Vormsnoei en weelderig groen bepalen hier het silhouet en creëren een onwaarschijnlijke rust en ‘dolce far niente’. 

Als u door de verborgen ingang bent leidt een lange laan u naar de eerste tuin geinspireerd door de mediterranee. Niveauverschil, vormsnoei en speels groen bepalen hier het silhouet en creeeren rust en balans. Een grote fontein staat centraal omgeven door diverse hoger gelegen terrassen waar het goed toeven is met en lekker kopje koffie. Of lekker genieten onder de appelbomen of pruimenboom, uitkijkend over het strak geschoren gazon. Is het iets frisser, neem dan plaats in de vuurkuil en laat je verwarmen door het vuur.

Of wandel door de “geheime tuin “, waar hosta’s in vele soorten staan te pronken naast de kleine vijver met calla’s en varens , welke een sprookjesachtige sfeer creeeren.

Onder de lange veranda ( 18 mtr ) kunt u brocante bewonderen en iets verder het glazen huisje. Vandaar wandelt u over de laan verder naar de tweede tuin, ook in zuidelijke sferen, met de rijk bloeiende lavendel en veel vormsnoei van groenblijvende planten. Van hieraf hebt u een prachtig uitzicht over het lager gelegen, met waterlelies bezaaide meer.

Laat u verrassen en inspireren door deze bijzondere tuin in z’n onverwachte  omgeving

 

OPENINGSTIJDEN 2024

BLOEMBOLLENOPENSTELLING:

PAASMAANDAG    1 APRIL,

ZONDAGEN     7, 14, 21, 28 APRIL en  5 MEI

VERDER:

ZONDAGEN     2, 16 , 30 JUNI,

                            14 JULI,

                            25 AUG,

                            1 EN 8 SEPTEMBER.

 

 

www.lachambreblanche.nl / p.milder@telfort.nl / +31  06 17760490

Voor info rond tuin open deur dagen 1924: https://www.lachambreblanche.nl onder de kop OPEN TUIN

ROUTE:

Neem het smalle voetpad rechts van het adres Huyn van Rodenbroeckstraat 29 in Heerlen. 

Vandaar staat de tuin met borden aan gegeven.