Hof van Heer/Heerenhof

Twee parallelle en onderling zeer diverse tuinen, samen ruim 3000 m2. De Oude Tuin: een kleurrijke aaneenschakeling van idyllische ruimtes en kamers, eindigend in een theater en tuinhuis. De Witte Pauwen Tuin, strak, min of meer minimalistisch, groen en voor zover met bloemen: wit. In het H-House gallery met tuindesign.

De Heerenhof Maastricht
Wij ontwerpen tuinen vanuit een grote interesse in de dromen van u als “toekomstig” tuineigenaar.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen met een krachtige architectonische vormgeving in combinatie met een weelderige, gedurfde beplanting.


We toveren kleine stadstuinen om in een groene oase, oude stijlvolle maar onderkomen villatuinen herstellen we in ere, kale nieuwbouwtuinen brengen we in korte tijd op leeftijd en maken er een aangenaam groene kamer van, huizen met een bijzondere moderne architectuur krijgen een doordacht, aanvullend groenontwerp!

Wij werken met ritme en spanning, contrast in structuur en kleur, onverwachte invallen en verrassende overgangen en hopen dan ook voor u onze fantasie en ervaring in te mogen zetten.
Naast de prive-tuinen in Limburg en de rest van Nederland verleggen we ons werkterrein met veel plezier naar de aangrenzende regio’s in Duitsland en België. Naar Zwitserland waar een heel bijzondere hellingtuin in de buurt van Zürich ontstaat en een heerlijke mediterrane tuin aan de Bosporus bij Istanbul. Zo komen we nog eens ergens!

Voor uitgebreidere informatie, kunt u altijd geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

www.hofvanheer.nl

 

Open Tuin -> Hof van Heer/De Heerenhof

Levendig, sociaal groen buurtproject voor jong en oud op een voormalige ezelweide te midden van de stedelijke bebouwing. Centraal een grote cirkel, afgezet met schapenhekwerk, waarbinnen groenten en planten worden verbouwd, gericht op biodiversiteit en duurzaamheid en mede bedoeld als laagdrempelig leerproject. Uitbreidingen van de tuin staan op de rol.

De aanpalende Heerenhof is in 2022 gesloten wegens een ingrijpende renovatie, maar bezoekers van de Hof van Heer kunnen op de Heerenhof de vorderingen bekijken (tijdens de openingsuren van de Hof van Heer)

Een tuin kun je het eigenlijk niet noemen. De Heerenhof is meer een groene oase vol verrassingen, ruim honderd meter diep, waarin een aantal heel verschillende tuinen harmonieus aan elkaar wordt geregen.

OPEN TUIN

ROUTE